Anette Enkebøll

Bestyrelsesmedlem

Tænk at jeg skulle runde de 50 år, før jeg hørte om det sensitive personlighedstæk. Jeg vidste godt, at jeg var sart overfor lyde, følsom og sensitiv på mange måder. Men jeg vidste ikke dengang at det var et personlighedstræk. Viden om trækket blev en smuk gave, en slags midtvejs-i-livet-indsigt og wake-up-call. Men jeg kan ikke lade være med at tænke … Hvor mon jeg havde været i livet, hvis jeg havde lært om særligt sensitive mennesker langt tidligere? … Og hvor mange andre mennesker, skoler, institutioner, arbejdspladser m.fl. mon der findes, som heller ikke kender til personlighedstrækket – endnu?

Jeg drømmer om et samfund, hvor børn allerede i skolealderen lærer om psykologi og om det sensitive personlighedstræk og lærer at stå ved den de er – sansestærke helt fra barnsben af. Og hvor faget “spiritualitet” indgår i skoleskemaet på lige fod med religion og samfundsorientering.

Jeg er særligt sensitiv, introvert og nyhedssøgende. En kombination der har givet mig mange udfordringer op gennem livet. Lige indtil jeg deltog på et højskoleophold i 2019 om “Særligt sensitive” med tidligere bestyrelsesmedlem Bente Sønnichsen som underviser.

Det blev det bedste kursus nogensinde. Pludselig forstod jeg mig selv på et meget dybere plan. Jeg blev både opmærksom på og taknemmelig for de dejlige og positive sider af personlighedstrækket. Men blev også mere bevidst om mange af de udfordringer, der ofte følger med trækket. Der var pludselig mange ting fra min fortid, som jeg forstod bedre … nu når jeg så det i et helt andet lys.

Tænk, at jeg skulle runde de 50 år før jeg fik denne værdifulde indsigt … en slags midtvejs-i-livet-indsigt og wake-up-call. Takket være kendskabet til personligstrækket, er jeg i dag blevet bedre til at tackle mine sensitive udfordringer. Men jeg kan ikke lade være med at tænke;

• Hvor mon jeg havde været i livet, hvis jeg havde lært om særligt sensitive mennesker langt tidligere?
  • Og hvor mange andre mennesker, skoler, institutioner, arbejdspladser m.fl. mon der findes, som heller ikke kender til personlighedstrækket – endnu ?

Jeg føler, at jeg står stærkt i verden, som den jeg er. Og er dybt taknemmelig for, at jeg kan videregive min viden og erfaringer til andre og især til mine egne sensitive børn, så de får et bedre afsæt i livet end jeg selv gjorde.

For mig har det sensitive personlighedstræk også et spirituelt aspekt. Da jeg var 16 år begyndte min interesse for det universelle for at alvor at tage fart, efter at have set en UFO zig-zagge højt på den mørke himmel. Jeg cyklede under en motorvejsbro og da jeg kom ud igen fra broen hang den pludselig stille i kort afstand lige ovenover mig. Jeg var målløs og dybt bevæget. Selvom UFOén forsvandt hurtigt igen, så blev synet indprentet i mig. Året var 1984 og ingen troede på min oplevelse, der ellers blev bekræftet med lignende vidnesbyrd i lokalavisen ‘Villabyerne’. Oplevelsen blev startskuddet til min alternative vej i livet – og jagten på at forstå mere mellem himmel og jord. Og ikke mindst forstå mig selv som sjæl midt i det store livs-puslespil.

Til daglig har jeg begge ben solidt plantet på jorden. Jeg er oprindelig regnskabsuddannet og har arbejdet 5 år i revisionsbranchen og 20 år i Nordisk Film koncernen, som bl.a. Økonomichef, Controller, Forretningskonsulent og IT-konsulent. Idag er jeg selvstændig og driver egen virksomhed med WEBstationen ApS og har gjort det siden 2014. Her skaber jeg hjemmesider og hjælper med markedsføring, der skal kommunikere Sundhed, Trivsel og Udvikling. Jeg har stor interesse for menneskers trivsel, psyke og sanser. Og derfor har “Mennesker og bløde værdier” længe været mit fokus og hjertesag. Derfor var det også oplagt at taget skridtet videre og bidrage med frivilligt bestyrelsesarbejde til glæde og gavn for andre.

At ende i bestyrelsen hos HSP foreningen var et super match. Det er en stor æressag for mig og jeg skal gøre mit bedste for at sikre foreningens fortsatte udvikling. Jeg agter at bidrage med sparring og nytænkning og varetage de tekniske og administrative opgaver. Jeg vil sikre, at HSP-foreningen ikke går ned på tekniske løsninger, men har de bedst mulige vilkår for at vokse og skabe endnu mere opmærksomhed på personlighedstrækket.

Lidt fra min historik

Bestyrelsesmedlem

Medlem af bestyrelsen i HSP foreningen siden november 2020.

Selvstændig virksomhed

Etablering af selvstændig virksomhed WEBstationen ApS.

1993 – 2013
Nordisk Film koncernen

20 års ansættelse i 3 forskellige selskaber som henholdsvis IT-konsulent, Forretningskonsulent, Controller og Økonomichef.

2005 – 2007
Neo Feng Shui Indretningsrådgiver

Omgivelsers påvirkning, farvers betydning og psykologien bag, sansebaseret indretning, materialer og formers påvirkning, rums funktioner, energier og flow.

2003-2004
Teosofi

Åndsvidenskab og esoterisk psykologi – indsigt i menneskets og universets natur. 1,5 års kursus hos forfatter, idehistoriker og filosof Søren Hauge.

1996-1998
NLP master practioner