Anette Enkebøll

Anette Enkebøll

Bestyrelsesmedlem

Tænk at jeg skulle runde de 50 år, før jeg hørte om det sensitive personlighedstæk. Jeg vidste godt, at jeg var sart overfor lyde og kunne mærke andres energier o.s.v., men jeg vidste ikke dengang at det var et personlighedstræk. Viden om trækket blev en smuk gave og wake-up-call. Men jeg kan ikke lade være med at tænke … Hvor mon jeg havde været i livet, hvis jeg havde lært om sensitive mennesker langt tidligere? … Og hvor mange andre mennesker, skoler, institutioner og arbejdspladser mon der findes, som heller ikke kender til personlighedstrækket – endnu?

Jeg drømmer om et samfund, hvor børn allerede i skolealderen lærer om psykologi, personlighedstyper og om det sensitive personlighedstræk og lærer at stå ved den de er, sansestærke helt fra barnsben af. Og hvor fagene “menneskekundskab” og “spiritualitet” indgår i skoleskemaet på lige fod med religion og samfundsorientering.

Hej jeg hedder Anette, er sansestærk, introvert og nyhedssøgende. En kombination der har givet udfordringer op gennem livet. Lige indtil jeg deltog på et højskoleophold i 2019 med emnet “Særligt sensitive” og med tidligere bestyrelsesmedlem Bente Sønnichsen som underviser. Her blev jeg både opmærksom på de positive sider af personlighedstrækket og mere bevidst om de udfordringer, der ofte følger med. Pludselig forstod jeg mig selv på et meget dybere plan.

Tænk, at jeg skulle runde de 50 år før jeg fik denne værdifulde indsigt – en slags wake-up-call. Men jeg kan ikke lade være med at tænke;

  • Hvor mon jeg havde været i livet, hvis jeg havde lært om sensitive mennesker langt tidligere?
  • Og hvor mange andre mennesker, skoler, institutioner og arbejdspladser mon der findes, som heller ikke kender til personlighedstrækket – endnu ?

For mig har det sensitive personlighedstræk også et åndeligt aspekt. Min interesse for det universelle startede som 16-årig – efter at have set en UFO zig-zagge højt på den mørke himmel for til sidst at hænge stille lige over mig. Selvom UFOén forsvandt hurtigt, blev det en stærk oplevelse. Mange troede ikke på min fortælling, der ellers blev bekræftet med lignende vidnesbyrd i lokalavisen. Oplevelsen kickstartede jagten på at forstå mere mellem himmel og jord – og ikke mindst forstå mig selv som sjæl på jorden i et stort inkarnations-puslespil.

Til daglig har jeg begge ben solidt plantet på jorden. Jeg er oprindelig regnskabsuddannet, har arbejdet 5 år i revisionsbranchen og 20 år i Nordisk Film koncernen, som bl.a. Økonomichef, Controller, Forretningskonsulent og IT-konsulent. Idag er jeg selvstændig og driver egen virksomhed med WEBstationen. Her skaber jeg hjemmesider og markedsføring, der skal kommunikere Sundhed, Livsstil, Viden og Formidling.

Jeg har stor interesse for menneskers trivsel, psyke og sanser. Derfor var det oplagt med frivilligt bestyrelsesarbejde i HSP foreningen. Jeg vil bidrage med sparring og nytænkning samt varetage de tekniske og administrative opgaver og dermed sikre at HSP-foreningen har de bedst mulige vilkår for synlighed og vækst.


Lidt fra min historik

2020
Bestyrelsesmedlem
Medlem af bestyrelsen i HSP foreningen siden november 2020.
2014
Selvstændig virksomhed
Opstart af selvstændig virksomhed WEBstationen.
1993 – 2013
Nordisk Film koncernen
20 års ansættelse i 3 forskellige selskaber som henholdsvis IT-konsulent, Forretningskonsulent, Controller og Økonomichef.
2005 – 2007
Neo Feng Shui Indretningsrådgiver
Sansebaseret indretning, farvers betydning, materialer, former og omgivelsers påvirkning, rums funktioner, energier og flow.
2003-2004
Teosofi
Åndsvidenskab og esoterisk psykologi – indsigt i menneskets og universets natur. 2-årigt kursus med Søren Hauge, forfatter, idehistoriker og filosof.
1996-1998
NLP master practioner
2-årig uddannelse i Kommunikation & formidling hos Dansk NLP Institut.