Athina Delskov

Athina Delskov

Formand

Jeg har en vision om et liv, hvor empati og fællesskab fylder mere end magt og konkurrence. En verden hvor skønhed, venlighed og kreativitet er hverdagskost – med mulighed for passende stimulering.
Jeg bestræber mig på at være med til at gøre verden til et bedre sted at være – bl.a. for og sammen med andre særligt sensitive. Jeg oplever, at mange sensitive har dybe forståelser og åbne hjerter, høje kvalitetsmål, høj etik, mange ideer, og en dyb sansning af den virkelighed, vi har indeni os og mellem os. Det er meget inspirerende for mig at være sammen med dybe og autentiske mennesker.

Kan vi forestille os et samfund, hvor empati og bæredygtighed er blandt de stærkeste fælles værdier?

De sensitive kvaliteter kan røre mig dybt. Det kan give mig blanke øjne, når jeg oplever et menneske tale ud fra sin dybe sandhed. Når han eller hun ikke selv kan anerkende sine smukke kvaliteter – så undrer jeg mig. Men har man haft dårlige oplevelser i opvæksten, eller tror man er nødt til at tænke som de andre og indrette sig efter deres værdier, så er en del af lyset brudt. Derfor er det en klar hjertesag for mig at udbrede kendskabet til de sensitive kvaliteter og udfordringer, så særligt sensitive kan få en forståelse af deres personlighedstræk, og af hvordan de over tid kan genskabe sit liv på et nyt fundament.

Vi skal især være opmærksomme på de sensitive børn og unge, hvoraf mange i dag har en større bevidsthed. Hvordan kan vi bedst opfatte deres væsen og kvaliteter rigtigt og hjælpe dem til at trives? Så de føler sig taget imod og anerkendt – og kan bidrage med deres fine kvaliteter.

Det er vigtigt at øge forståelsen hos ikke sensitive – og overalt i samfundets institutioner. De har mange steder stor indflydelse på sensitives vilkår. Det er reelt svært at forstå, hvordan sensitive oplever verden, hvis man ikke kender det indefra. Vi skal blive gode til at formidle, hvem vi er. Vi må bruge al vores kreativitet, mod, erfaring og lyst til at trænge igennem med disse forståelser!

Vi har en god sag, en stærk sag, en smuk sag! Lad os samarbejde om den!

Jeg har øje for den bevidstgørelsesproces, som jeg oplever, verden gennemgår i denne tid. Vi er i en brydningstid, hvor meget af det gamle må vige for nye intentioner. Folket får øget bevidsthed og vil ikke finde sig i magtmisbrug og korruption. Megen snyd kommer for dagens lys. Med klimakrisen har verdenssamfundet fået ryggen mod væggen, den kræver gensidig respekt og samarbejde, det er ikke til at komme udenom. Det bliver spændende at se, hvordan sansestærke sensitive mennesker kan bidrage i denne proces – hvor jeg oplever, at netop vores typiske værdier er nødvendige og på vej ind.

Jeg er særligt sensitiv og spirituel og er bl.a. uddannet psykolog. Jeg er forfatter til bøgerne: Spisning og sensitivitet, Særligt sensitive børn, Introduktion til særligt sensitive børn og Sensitive unge.