Per Nørbo

Per Nørbo

Kasserer

I mange år undrede jeg mig over virkeligt mange ting, som påvirkede mit liv. Meget ondt i maven af masser af fødevarer jeg ikke kunne tåle, hovedpine af diesellugt, rustbeskyttelse og maling. Hvorfor var jeg så følsom og nærtagende? Og hvordan kunne jeg både være så mentalt stærk og til andre tider så svag? Hvor kom vreden fra? Hvorfor var jeg både udadvendt og sjov og populær, når jeg også var meget indadvendt, akavet og til tider hård og ubehagelig og egentlig helst bare ville være alene?

Min mission er at hjælpe følsomme, sensitive og sansestærke mænd med at trives i et samfund domineret af maskuline værdier.

Det hele blev bundet sammen i ét svar da jeg stiftede bekendtskab med begrebet Særligt Sensitiv. Jeg gik til foredrag hos Susanne Møberg og læste Elaine Aarons bog “Særligt sensitive mennesker”. Og hvilken lettelse. Det tog helt vildt lang tid at læse bogen, da jeg fik den ene aha-oplevelse efter den anden, som skulle fordøjes, inden jeg kunne læse videre. Jeg husker især den lettelse det var at finde ud af, at der er tale om noget fysisk. At vores nervesystemer er mere følsomt end andres. Så er det altså ikke bare skaberi. Jeg er ikke bare en tøsedreng, og jeg skal ikke bare tage mig sammen, og jeg har ikke dårlige nerver, som der var noget der hed, da jeg var dreng. Jeg var sidst i fyrrerne, da jeg blev oplyst. Jeg ville selvfølgelig gerne have vidst det noget før.

Den indsigt, jeg fik i mig selv, blev livsforandrende for mig og mine pårørende. Jeg læste flere bøger, tog til flere foredrag og deltog på diverse kurser for at øge min viden og møde ligesindede. Det slog mig hen ad vejen, at jeg mest mødte kvinder på kurserne, og at bøgerne alle var skrevet af kvinder. Jeg begyndte at spekulere på hvorfor.

Jeg kom frem til, at mænd ikke gider at være særligt sensitive. Det er for feminint og for negativt, og mange vil hellere være som ”en rigtig mand”. I 2014 fandt jeg på ordet SANSESTÆRK. Det er for mig mere mandigt og meget mere positivt. Det siger mere om, at vi har en særlig styrke, som har noget med sanserne at gøre. Det er blevet positivt modtaget og bruges efterhånden af flere og flere. Også af kvinder.

Min mission er at hjælpe følsomme, sensitive og sansestærke mænd med at trives i et samfund domineret af maskuline værdier. Alt for mange går og føler sig forkerte, udenfor og alene. Det kan gå ud over selvværdet og medføre, at man lever med sit liv med håndbremsen trukket. Jeg drømmer om et samfund, hvor sansestærke mænd får mere anerkendelse. Og den bedste måde at sørge for, at andre anerkender os er, at vi anerkender os selv. Det skal komme indefra. Så vi kan føle os rigtige i stedet for forkerte, og gå fra at være skamfulde til at være stolte eller fra at have et stresset liv til at være i balance.

Jeg er certificeret life- og businesscoach fra Sofia Manning. Jeg er aktiv i et fagligt netværk af coaches og bruger selv coaching til at videreudvikle mig. Jeg har arbejdet som coachende leder i mange år med den primære interesse at hjælpe andre til faglig og personlig udvikling. Udover coaching holder jeg foredrag og skriver blogindlæg om det at være sansestærk mand.

Jeg er forfatter til bogen “Sansestærk – Den nye tids mand“, som udkom den 1. november 2021.


Lidt fra min historik

2022
Bestyrelsesmedlem
Medlem af bestyrelsen siden januar 2022.
2021
Udgav bogen Sansestærk – Den nye tids mand
Den første danske bog til mænd om at være særligt sensitiv udkom d. 1. november 2021.
2020
Selvstændig virksomhed
Startede virksomheden Sansestærk.dk i januar 2020.
2012-19
Coachende leder
Med fokus på personlig og faglig udvikling af mennesker.
2012
Certificeret Life- og Business Coach
Otte måneders uddannelse fra Sofia Manning.