Alle møder handler om at have et rum, hvor vi kan udforske det at være sig selv: mærke, rumme, acceptere, reflektere, være til stede på en autentisk måde og udtrykke os fra et ægte sted. Det er en platform til at udforske vores muligheder for at være til stede, så vi bliver mere hele og mere tilfredse.
Måske vil det give mening at se denne video med Brené Brown …
The power of vulnerability
Videoen er kun synlig, hvis du har accepteret Marketing Cookies.
Forløb med "Cirkelsamtaler"
Tænk over, om det er noget for dig!
Vi bruger internettet til at mødes, så ingen behøver rejse for at få adgang til et udviklingsrum. Et udviklingsforløb med cirkelsamtaler består i, at 4 deltagere mødes i online cirkelmøder af 2 timers varighed med 2-4 ugers mellemrum.
Ved hvert online møde skaber vi et felt, hvor det er intentionen, at alt, hvad du indeholder, må være der og blive mødt med indlevelse og accept. At tillid kan opstå ud af det, og at den igen befordrer evnen til at åbne til egen sårbarhed og fx få kontakt med konklusioner, vi har lavet i fortiden, og som noget af det, der er med til at skabe problemer for os i dag. Der kan også være områder med opgivelse, som gennem kontakten får nye indsigter og håb, og bliver levende igen.
Vi søger at være åbne og nysgerrige over for livets hændelser og vores egne reaktioner og øver os i at udtrykke os sandt fra dybere lag. Vi kan gå ind i drømme, som vi gemmer på – og der kan være så meget andet.
Sådan en proces kan ikke presses frem, den kommer, når og hvis den kommer. Vi vil: Go with the flow.
Netop samværet med andre sensitive og den spejling, der finder sted, kan være en vigtig kilde til inspiration og nye erfaringer. Som ledere støtter vi processen med vores rummelighed og varme, en klar intention, vores intuition og faglighed.
Vi tror, at særligt sensitive har et potentiale for dybde, at mange interesserer sig for at forstå sammenhænge, se nuancer, og udtrykke sig på måder, så det føles sandt. Vi vil i cirkelsamtalerne etablere et felt, der er åbent for undersøgelse, udveksling, deling og udfordring.
Der vil være et oplæg til hvert forløb og nogle spørgsmål, der kan sætte processen i gang og give retning. Der vil være feed-back og evt. forslag til hjemmearbejde mellem møderne, så det bliver en sammenhængende udviklingsproces.
Vi har haft temaerne: “Sensitives selvværd”, “De sensitive styrker” og “Dine drømme og længsler”. Men nu gør vi det sådan, at temaet er det, du har brug for at åbne for.
Alle møder handler om at have et rum, hvor vi kan udforske det at være sig selv: mærke, rumme, acceptere, reflektere, være til stede på en autentisk måde og udtrykke os fra et ægte sted. Det er en platform til at udforske vores muligheder for at være til stede, så vi bliver mere hele og mere tilfredse.
Er det noget, der taler til dig?
Initiativtagerne bag "Cirkelsamtaler"
Vi to, der starter dette, har begge været i HSP foreningens bestyrelse i en årrække. Der kommer flere til.
Athina Delskov
Jeg er psykolog og forfatter til 3 bøger om sensitive børn og unge.
Jeg har været formand for HSP foreningen siden 2012, og de første år var heftige med udvikling af foreningen og formidling af det sensitive personlighedstræk gennem mange foredrag, terapi, rådgivning og grupper. Det var meget levende at møde så mange sensitive ildsjæle og opbygge noget sammen. Jeg fik samtidig en masse erfaring omkring det sensitive og stortrivedes med at opleve så mange sensitive pludselig finde mening i den, de selv eller deres barn var. Det gav så meget mening også ind i mit liv.
Jeg har arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser i en årrække. Min nysgerrighed har bragt mig flere terapeut uddannelser: Hvordan fungerer vi mennesker, hvad kan vi arbejde med?
Jeg er HD i organisation og har arbejdet i IT branchen i mange år med systemudvikling og metodeudvikling. I en periode var det i HR med ansættelser og personaleudvikling.
Og så til mig mere personligt. Jeg er 77 år og bor alene i et enderækkehus i Nordsjælland. Det tror jeg dog ikke holder i længden.
Fra jeg var lille, har jeg følt mig meget anderledes end mine omgivelser. Jeg undrede mig over deres værdier og handlinger. Det gav mening, da jeg forstod, at mindre sensitive fungerer på deres måde. Min vej har været sådan, at jeg ubevidst valgte at være den, jeg var, selv om det gav en underliggende afstand, når jeg ikke passede ind.
Jeg har gået efter det, der har engageret mig, og det har været med til trods alt at gøre livet rigtig meningsfuldt og lærerigt.
Nu er det at turde være sårbar en uudtømmelig kilde til udfordringer og nye erkendelser. Ved virkelig at tage det sensitive til mig skaber jeg naturligt relationer, hvor jeg både kan være mig selv dybt ind – og være sammen. Sensitiviteten foldes ud på stadig dybere planer, og det giver nogle kæmpe store perspektiver for menneskers livskvalitet og som samfundsperspektiv.
Generelt har jeg haft det nemt i arbejdslivet og svært i kærlighedslivet. Jeg har været gift 2 gange, og jeg har delt hus i 10 år med endnu en mand. Jeg havde en sensitiv kat i 16 år. Den gav mig en masse, det var glædesfyldt og ukompliceret.
Bente Sønnichsen
Jeg er 59 år. Sammen med min mand og vores sensitive kat bor jeg til leje i et ældre stråtækt hus i naturskønne omgivelser tæt på Flensborg Fjord. Jeg har ingen børn men nyder samværet med min mands børn og børnebørn.
Jeg har været aktiv i HSP foreningen siden 2013. Først som igangsætter og formand for den Sønderjyske afdeling og nu som medlem af bestyrelsen.
Jeg lærte mit sensitive træk at kende på den hårde måde. Det skete for ca. 10 år siden i forbindelse med at jeg var langtidssygemeldt med stress, udbrændthed, angst og depression. (Stress har været en undertone i mit liv siden jeg var i 20´erne.) Jeg havde simpelthen i for mange år prøvet at fungere på en måde, som ikke var naturlig for mig. Jeg var slidt op fysisk, psykisk og mentalt af ikke at være mig selv. Mit selvværd var lavt. Hvad end jeg lavede, så var det inde i mig aldrig godt nok. Følte hele tiden, at jeg skulle tage mig sammen. Følte mig træt og synes ikke rigtig jeg kunne holde til noget.
Min personlige rejse ind i min sensitive side har meget handlet om at turde være i min krop og dermed også at turde, at være på jorden med mine sensitive kvaliteter. En til tider meget stressende og angstfyldt rejse. Det er en kropslig meget ubehagelig fornemmelse at opdage, hvor lidt jeg har været til stede i min krop, hvor usynlig jeg har følt mig. Det er sorgfyldt at mærke, hvor meget jeg har tilpasset mig og defineret mig selv ud fra det, jeg mærkede hos andre. Ladet andre overskride mine grænser og påtaget mig ansvar, der ikke var mit. Længslen efter mig selv og min sande identitet har fyldt meget i mit liv. Jeg arbejder fortsat med at give min krop kærlig opmærksomhed. Det kan stadig ske, at kroppen bliver urolig og overvældet. At jeg mærker frygt, når jeg øver mig i at vise min sårbarhed sammen med andre mennesker, eller når jeg står frem og deler ud af min viden om det sensitive til mennesker, der ikke er særligt sensitive. Men jeg mærker mere og mere, at integration af min sensitive side gør mig til et stærkere og mere balanceret menneske.
Da jeg for nylig sammen med Athina trådte ind i et trygt felt, fik jeg mulighed for at dykke ned i nye nuancer i mit kropslige tema. Endnu en undertrykt del af mig turde træde frem, gøre sig sårbar og modtagelig for kærlighed og healing.
Det spøjse er, at andre har set mig som et velfungerende, engageret, initiativrigt, positivt, socialt menneske, fuld af selvtillid. De så en pige, der var dygtig, intelligent og god til sit arbejde, en afholdt kollega. Jeg havde lært at tilpasse mig, spejlet mig i de 80-85 % mennesker, der ikke er særligt sensitive. Var ubevidst nået frem til, at hvis jeg skulle have succes og klare mig godt, så skulle jeg opføre mig som dem.
Da jeg genkendte mig selv som et særligt sensitivt menneske, græd jeg af lettelse. Her var noget, der gav dyb genklang og mening. Kunne endelig få øje på den røde tråd i mit liv, hvorfor det havde formet sig, som det havde. At blive spejlet i min sensitive side var lidt, som at blive født på ny. I dag er jeg taknemmelig over mine sensitive kvaliteter; min dybe intuition, empatien og kærligheden til mennesker, dyr og naturen, min evne til at se sammenhænge, helheder og muligheder, at sanse subtile nuancer, mit overblik, min evne til at kommunikere og formulere mig, evnen til at nyde mere, at blive rørt, min idérigdom, min retfærdighedssans.
Efter min langtidssygemelding, var det svært for mig at finde min plads i arbejdslivet. I 2013 fandt jeg modet til at blive selvstændig. Det er dybt meningsfuldt for mig at arbejde med at udbrede viden om det særligt sensitive personlighedstræk og støtte sensitive i at komme til at stå stærkt i livet med deres personlighedstræk og bidrage med deres sensitive kvaliteter. Mit arbejde fører mig hele tiden ind i nye dybder, nye nuancer af det at være et sensitivt menneske. Både på det personlige/psykologiske plan, i et samfundsperspektiv og i et spirituelt aspekt.
Jeg er certificeret coach – kalder mig i dag intuitiv coach. Er uddannet Voksenvejleder. Har erfaring med individuelle sessions med sensitive og kurser med op til 12 sensitive deltagere. Inden jeg blev syg, arbejdede jeg en årrække som voksenvejleder og underviste på bl.a. en daghøjskole, hvor jeg samarbejdede med ledige og sygemeldte om deres afklaring til fremtidigt arbejdsliv. Før det arbejdede jeg i mange år på kontor og i reklamebranchen.
En levende platform
Vi glæder os til at fortsætte denne udviklingsproces med at gøre HSP foreningen til en levende platform for nye tilbud … Har du ideer, så hører vi dem gerne.