Særligt sensitiv og nyhedssøgende
(HSP, Higly Sensitive Person og HSS, High Sensation Seeker)

ældre mand i udkanten af kornmark ser nysgerrigt fremad

Nyhedssøgende og sensitiv

Nogle mennesker med det sensitive personlighedstræk har også et nyhedssøgende træk. De er meget nysgerrige og søger nye oplevelser, både i det ydre og indre.

Når du er både særligt sensitiv og nyhedssøgende er dit potentiale, at de to sider i dig kan supplere hinanden på fineste vis.

  • Din nyhedssøgende side kan give dig nye oplevelser.
  • Og din sensitive side kan give dine oplevelser ekstra dybde og mangfoldige nuancer.

Mange sensitive og nyhedssøgende oplever det dog som en stor udfordring at leve med begge træk. Det er som at køre i bil med én fod på bremsen og én fod på speederen. Man kan opleve store indre konflikter de to træk imellem.

En forudsætning for at leve dit liv i balance, hvor de to træk supplerer hinanden og samarbejder, er at du accepterer begge sider og lærer dem at kende.

Nogle nyhedssøgende kan komme til at tænke, at deres sensitive side er svag, eller at det nyhedssøgende ikke må fylde for meget … Det er dit kærlige ansvar at give begge sider opmærksomhed og lytte til dem begge.


Nysgerrig og vil vide mere ?

Du kan hente mere viden om at være både sensitiv og nyhedssøgende i 2 nyhedsbreve skrevet af Elaine Aron og Lise og Martin August.

I nyhedsbrevet fra Elaine N. Aron, finder du beskrivelse af styrker og udfordringer ved at være sensitiv og nyhedssøgende og om hvordan det nyhedssøgende favoriseres i vores kultur. Hun giver gode råd om bl.a. parforhold og arbejdsliv.

Elaine introducerer desuden en test, der giver dig et praj om, hvor nyhedssøgende du er. Du kan tage testen online her på vores hjemmeside: Er du nyhedssøgende ?

I nyhedsbrevet fra Lise og Martin August kan du bl.a. læse om “speeder-bremse” dilemmaet og du får 3 gode råd til at skabe et godt samarbejde mellem din sensitive side og din nyhedssøgende.

Bliv klogere på særlig sensitivitet