PAUSER ER VIGTIGE ... Alle har brug for pauser hvor hjernen kan nå at slappe af 🥴 🧠 Sensitive mennesker har særligt brug for pauser til at koble ud, væk fra stimuli, tune indad, mærke sig selv, reflektere, bearbejde input og lade op igen 💚 ... Se mereSe mindre
Digitaliseringen har gjort mennesker enormt fatsvage på et hidtil uset globalsk plan! Det har total ødelagt al kommunikationen og forståelse mellem mennesker, og folk tror på alt lige fra politiske pædofile demokrater i USA, til at Månen i virkeligheden er en kæmpe maskine, plantet af udenjordiske eksistenser medens demagoger som Putin, Kim Jun-Un følger deres syge planer!
Internettet bliver ikke dummere end det er nu! Jeg håber bare at jeg kan får nogle fjolser til at indse deres uvidenhed !
HSP foreningen shared a video from the playlist DR2 25 år.
1 uge siden
Stærk debat fra 2021 om mistrivsel i skoler 🥺 ... Tåler et gensyn ... Knud Romer taler lige ind i hjertet hos sensitive ❤️: "Man behandler børn som midler der skal optimeres. Giv barndommen tilbage til børnene. Lad dem famle, fejle og lege. Giv dem tid, fred og ro. Lad dem hvile i sig selv. Hellere BLIVE gode karakterer – end at FÅ gode karakterer". ... Se mereSe mindre
Hvor opmærksom er du på dine omgivelser, og hvordan de påvirker dig? Her er en artikel til inspiration skrevet af Jannie Friis Rydahl, som er medlem af HSP-Foreningens bestyrelse. Hun sammenligner det fysiske miljø på to meget forskellige skoler.
”Først former vi bygningerne. Derefter former bygningerne os”, har Winston Churchill engang sagt, og dermed bliver mellemværendet mellem bygningerne og os et gensidigt forhold. De fysiske rammer...
HAR DU HUSKET AT SPØRGE DIG SELV, OM DET ER KORTISOLEN VÆRD?
Vores bestyrelsesmedlem Jannie Friis Rydahl har skrevet en klumme i en lokal avis i Nordsjælland, der omhandler konsekvenserne ved at leve et liv i højt tempo.
URO i klassen påvirker alle elever (ikke kun sensitive). Seneste nyhedsbrev fra "Skole & Forældre" peger på URO som vigtigste årsag til mistrivsel hos skolebørn. ... Se mereSe mindre
Lige om lidt er det skolestart for alle børn, efter en lang ferie. Derfor kommer her et råd til alle voksne om, at vi ikke må overse, at den kommende skolestart kan være benhårdt arbejde for børnehjerner.
De fleste børn glæder sig til at vende tilbage til den velkendte struktur, til vennerne og til de kendte fysiske rammer. En sjov tid venter - men også en krævende tid, for når ferien er slut, ændres hverdagen rutiner og struktur sig markant.
De børn, som om lidt starte i børnehaveklasserne kommer til at opleve at gå fra at være ”de store” i børnehaverne til at være ”de mindste” i skolen. OG det kan faktisk være noget af en mundfuld. Og derudover er overgangen fra ferie til skole svær for mange børn, fordi det kræver omstilling. Og den omstilling kan være både temmelig svært og udfordrende.
For børnehaveklassebørnene er der tale om at de skal møde helt nye voksne, nye børn, nye bygninger samt et helt nyt lokale med de nye klassekammerater. Det vil for mange være lidt overskueligt og krævende. Derfor må det ikke overraske nogen, at det på én og samme tid er både sjovt og hårdt at gå fra ferie til skolens hverdag. Den nye hverdag vil indeholde mange kollektive beskeder, end de fleste børn er vant til – og mange flere end der har været i ferien. Og oven i købet er der tale om beskeder med en del ukendt indhold. Der vil være regler, der skal forstås og læres. Regler for inde og regler for ude. Frikvartererne vil være herlige for nogle – men for mange børn er det ikke rigtig afslapning, men ret anstrengende, da den løse struktur og den ”frie leg” kan være uoverskuelig – især for de nye skolestartere.
Skolestart er faktisk at sammenligne med når voksne, starter på nyt arbejde. Her er lokaler, kollegaer, regler, strukturer, beskeder og rutiner jo tilsvarende nye. Med efterfølgende træthed og måske med et lidt dårlige humør end vanligt, når dagen er slut.
Derfor må alle voksne forvente, at børn i særdeleshed trættes voldsomt, når opmærksomheden udfordres i timevis, mens børnene i de kommende uger skal vænne sig til de nye og i ukendte omgivelser. Med andre ord: skolestart er hårdt arbejde for børnehjerner. Forbered jer derfor på, at børnene kan være mere end almindeligt trætte de første skoledage/uger og bliv ikke overrasket, hvis børnene kan virke både mutte, konfliktskabende eller vrede. Eller måske det modsatte: stille, tavse og afvisende. Gør jer derfor umage, med at forstå de små og de større børns ændrede adfærd som en overbelastning af deres nervesystem. Tilbyd dem ro uden Ipad og telefon, for det kræver ægte hjernepauser efter en lang dag med masser af nye indtryk. Og det gælder både de nye skolestartere og de ældre børn.
Uanset, hvordan børn reagerer, er det gavnligt at give dem pauser. Slæk på kravene og undlad at stille alt for mange spørgsmål og forsøg at undgå store sociale sammenkomster, efter skoletid, de første uger. OG måske allervigtigst: Forsøg at undgå at blive smittet af børnenes dårlige humør. Udvis den største forståelse, I kan finde frem. Skab gode stunder med hygge, mens barnet får noget godt og mættende at spise og drikke. Find på noget, der skaber ro, måske god musik, tegne eller kigge i bøger. Planlæg gerne fysiske aktiviteter, efter skoledagen. Det giver god restitution for trætte hjerner. Cykl en tur sammen. Lad børnene klatre i træer, spille bold eller give den gas på havetrampolinen.
Rigtig god skolestart til alle og god arbejdslyst til alle I voksne. ... Se mereSe mindre
Denne video fra 2018 tåler et gensyn. Det meste af indholdet passer stadig. Oplagt at se sammen med din partner og få talt ind i emnerne, måske bliver I klogere på hinanden 💕
Har du brug for støtte til at forklare dit særlige sensitive personlighedstræk over for ansatte i beskæftigelsessektoren? Læs blandt om jobmatch og jobmismatch i denne artikel:
Målrettet kommunal opmærksomhed kan støtte de særligt sensitive borgere på vej til balance & trivsel og dermed også en bæredygtig plads på arbejdsmarkedet.
Har du et barn som starter i skole lige om lidt, så læs med her….
At starte i skole er for alle børn en KÆMPE omvæltning. Er du oven i bøtten særligt sensitiv og suger alle indtryk til dig, ja så kan skolestarten blive udfordrende for nogle børn.
Vil du give dit barn den bedste start så tilmeld dog vores næste event om netop dette nu på mandag kl. 20.00. Det foregår online, så du kan sidde hjemme i stuen og suge guldkorn til dig.
Event 22/3-2023 ... Overgang fra børnehave til skole er en af de største overgange dit barn skal igennem. Det er voldsomt for rigtig mange børn, men kan være ekstra sårbart for særligt sensitive...
Kender du begrebet nyhedssøgende? Det kan være en stor gave og en stor udfordring at skulle balancere de to personlighedstræk på samme tid. Læs mere her:
Nogle mennesker med det sensitive personlighedstræk har også et nyhedssøgende træk. De er meget nysgerrige og søger nye oplevelser, både i det ydre og indre.
Meget dejligt at I her deler mere information om HSP/HSS- karaktertrækket 🥰
Det er en del af mine filtre/drivere som menneske.
Så tak for det 🙏
Jeg læser roligt og nysgerrigt videre ❤️
Ja det er jeg
Ja, det har jeg vidst siden jeg først lærte begrebet at kende i midttyverne. Det kræver sit at finde en god balance mellem de to træk, da de trækker i hver sin retning.
Jep - that’s me. Evig nysgerrig, ja hatten på, interesseret i nye måder at gøre ting på og imod alle former for rutiner.
Og evigt på kanten af stress, fordi det er så svært selv st mærke (og acceptere) hvor lidt jeg i virkeligheden kan rumme, før jeg bliver overvældet af indtryk og udmattet.
Ja men jeg bliver så træt.
Rutiner hjælper mig men er meget stresset.
Som sensitiv medarbejder er det en fordel at gøre, hvad der skal til for at styrke dit selvværd. Form dit liv ud fra, hvem du er. Kommuniker med dine omgivelser i øjenhøjde.
Introvert og ekstrovert, når du er særligt sensitiv admin2020-07-03T16:34:00+02:00 Ressource Description 9. august 2018 Artikler Der har hersket en del forvirring omkring, om det er det samme at væ...
Sensitive patienter er ekstra sårbare under indlæggelse. Omkring 15-20 % af befolkningen har det medfødte personlighedstræk ”særligt sensitiv”. De udgør en væsentlig del af alle patienter o...
Som patient har jeg oplevet at blive misforstået og set som én på vej i en depression men jeg var "blot" overstimuleret. Tredje gang jeg skulle føde fik jeg talt tingene igennem og fik aftalt at jeg kunne få enestue hvis det var muligt. Det var en stor hjælp❤️
Tusind tak. Den kommer yderst belejligt.
Det har jeg virkelig prøvet hold da op det var en hård omgang.
Det er vigtigt at tage det op bl.a problematikken vedr. storrumskontor.
Jeg led meget over kollega der absolut skulle have radioen tændt. Jeg klagede både til dem og min chef med det resultat at vi kom op at skændes….jeg måtte bruge ørepropper og gik så desværre glip af den daglige snak rundt omkring som ikke generede mig overhovedet bare hyggeligt.
Mandage er for langt de fleste børn(og voksne) hårde, men for de særligt sensitive kan det være ekstra hårdt. 😴😴😴
Tempoet skal op igen efter en dejlig weekend med tid og mere ro end hverdagen. 🤯
Dagen bliver igen fyldt med krav, hurtige skift, mange sanse indtryk og stemninger i løbet af en dag......
Motivationen for at skulle i skole eller afleveres i institution om mandagen kan derfor være svær at finde. 😱
Det er ikke fordi børnene ikke skal, men de skal måske hjælpes lidt ekstra disse dage. ❤
Snak med dem om at skrue forventningerne ned. Det er måske om mandagen man henter tidligt hvis muligt. Det kunne også være mandage man undgik legeaftaler og fritidsinteresser. ✅✅✅
For dig som forældre kan det være vigtigt at huske på det er godt med ekstra tid og ro om mandagen. Særligt om morgenen. Sørg for I har god tid. ❤️❤️
Når I kommer hjem igen kan det være vigtigt at huske på energitanken nok er ret tom. Tilpas kravene efter hvor meget der er tilbage i tanken.
Lav evt. noget let til aftensmad så der er tid og overskud til masser af nærvær med børnene. Det kan hjælpe et overloadet nervesystem til nemmere at finde ro inden det igen er sengetid.❤️❤️ ... Se mereSe mindre
Der findes skolebørn, der er særligt sensitive admin2022-09-09T20:09:46+02:00 Ressource Description 5. marts 2015 Artikler I gennemsnit kan vi forvente, at der i en almindelig folkeskoleklasse vil s...
_______________________ BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE? Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende. ... Se mereSe mindre
PAUSER ER VIGTIGE ... Alle har brug for pauser hvor hjernen kan nå at slappe af 🥴 🧠
Sensitive mennesker har særligt brug for pauser til at koble ud, væk fra stimuli, tune indad, mærke sig selv, reflektere, bearbejde input og lade op igen 💚 ... Se mereSe mindre
1 CommentKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Digitaliseringen har gjort mennesker enormt fatsvage på et hidtil uset globalsk plan! Det har total ødelagt al kommunikationen og forståelse mellem mennesker, og folk tror på alt lige fra politiske pædofile demokrater i USA, til at Månen i virkeligheden er en kæmpe maskine, plantet af udenjordiske eksistenser medens demagoger som Putin, Kim Jun-Un følger deres syge planer! Internettet bliver ikke dummere end det er nu! Jeg håber bare at jeg kan får nogle fjolser til at indse deres uvidenhed !
Stærk debat fra 2021 om mistrivsel i skoler 🥺 ... Tåler et gensyn ... Knud Romer taler lige ind i hjertet hos sensitive ❤️: "Man behandler børn som midler der skal optimeres. Giv barndommen tilbage til børnene. Lad dem famle, fejle og lege. Giv dem tid, fred og ro. Lad dem hvile i sig selv. Hellere BLIVE gode karakterer – end at FÅ gode karakterer". ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Hvor opmærksom er du på dine omgivelser, og hvordan de påvirker dig?
Her er en artikel til inspiration skrevet af Jannie Friis Rydahl, som er medlem af HSP-Foreningens bestyrelse. Hun sammenligner det fysiske miljø på to meget forskellige skoler.
... Se mereSe mindre
Klumme: Fysiske rammer har større indvirkning på trivslen, end de fleste er klar over
helsingordagblad.dk
”Først former vi bygningerne. Derefter former bygningerne os”, har Winston Churchill engang sagt, og dermed bliver mellemværendet mellem bygningerne og os et gensidigt forhold. De fysiske rammer...0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
HAR DU HUSKET AT SPØRGE DIG SELV, OM DET ER KORTISOLEN VÆRD?
Vores bestyrelsesmedlem Jannie Friis Rydahl har skrevet en klumme i en lokal avis i Nordsjælland, der omhandler konsekvenserne ved at leve et liv i højt tempo.
Klummen kan læses her på hjemmesiden:
hsp-foreningen.dk/ressourcer/har-du-husket-at-spoerge-dig-selv-om-det-er-kortisolen-vaerd/
________________________________________________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE ❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
URO i klassen påvirker alle elever (ikke kun sensitive).
Seneste nyhedsbrev fra "Skole & Forældre" peger på URO som vigtigste årsag til mistrivsel hos skolebørn. ... Se mereSe mindre
Uro er den vigtigste årsag til mistrivsel i skolen, mener forældre | Forældreguides
mailchi.mp
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Lige om lidt er det skolestart for alle børn, efter en lang ferie.
Derfor kommer her et råd til alle voksne om, at vi ikke må overse, at den kommende skolestart kan være benhårdt arbejde for børnehjerner.
De fleste børn glæder sig til at vende tilbage til den velkendte struktur, til vennerne og til de kendte fysiske rammer. En sjov tid venter - men også en krævende tid, for når ferien er slut, ændres hverdagen rutiner og struktur sig markant.
De børn, som om lidt starte i børnehaveklasserne kommer til at opleve at gå fra at være ”de store” i børnehaverne til at være ”de mindste” i skolen. OG det kan faktisk være noget af en mundfuld.
Og derudover er overgangen fra ferie til skole svær for mange børn, fordi det kræver omstilling.
Og den omstilling kan være både temmelig svært og udfordrende.
For børnehaveklassebørnene er der tale om at de skal møde helt nye voksne, nye børn, nye bygninger samt et helt nyt lokale med de nye klassekammerater. Det vil for mange være lidt overskueligt og krævende.
Derfor må det ikke overraske nogen, at det på én og samme tid er både sjovt og hårdt at gå fra ferie til skolens hverdag.
Den nye hverdag vil indeholde mange kollektive beskeder, end de fleste børn er vant til – og mange flere end der har været i ferien. Og oven i købet er der tale om beskeder med en del ukendt indhold. Der vil være regler, der skal forstås og læres. Regler for inde og regler for ude.
Frikvartererne vil være herlige for nogle – men for mange børn er det ikke rigtig afslapning, men ret anstrengende, da den løse struktur og den ”frie leg” kan være uoverskuelig – især for de nye skolestartere.
Skolestart er faktisk at sammenligne med når voksne, starter på nyt arbejde. Her er lokaler, kollegaer, regler, strukturer, beskeder og rutiner jo tilsvarende nye. Med efterfølgende træthed og måske med et lidt dårlige humør end vanligt, når dagen er slut.
Derfor må alle voksne forvente, at børn i særdeleshed trættes voldsomt, når opmærksomheden udfordres i timevis, mens børnene i de kommende uger skal vænne sig til de nye og i ukendte omgivelser.
Med andre ord: skolestart er hårdt arbejde for børnehjerner.
Forbered jer derfor på, at børnene kan være mere end almindeligt trætte de første skoledage/uger og bliv ikke overrasket, hvis børnene kan virke både mutte, konfliktskabende eller vrede.
Eller måske det modsatte: stille, tavse og afvisende.
Gør jer derfor umage, med at forstå de små og de større børns ændrede adfærd som en overbelastning af deres nervesystem.
Tilbyd dem ro uden Ipad og telefon, for det kræver ægte hjernepauser efter en lang dag med masser af nye indtryk. Og det gælder både de nye skolestartere og de ældre børn.
Uanset, hvordan børn reagerer, er det gavnligt at give dem pauser. Slæk på kravene og undlad at stille alt for mange spørgsmål og forsøg at undgå store sociale sammenkomster, efter skoletid, de første uger.
OG måske allervigtigst: Forsøg at undgå at blive smittet af børnenes dårlige humør. Udvis den største forståelse, I kan finde frem. Skab gode stunder med hygge, mens barnet får noget godt og mættende at spise og drikke. Find på noget, der skaber ro, måske god musik, tegne eller kigge i bøger.
Planlæg gerne fysiske aktiviteter, efter skoledagen. Det giver god restitution for trætte hjerner. Cykl en tur sammen. Lad børnene klatre i træer, spille bold eller give den gas på havetrampolinen.
Rigtig god skolestart til alle og god arbejdslyst til alle I voksne. ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Denne video fra 2018 tåler et gensyn. Det meste af indholdet passer stadig.
Oplagt at se sammen med din partner og få talt ind i emnerne, måske bliver I klogere på hinanden 💕
Hav en smuk dag 🙂☀️ 💚 ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
AT VÆRE SANSESTÆRK OG PÅRØRENDE TIL EN INDLAGT
Vores bestyrelsesmedlem Per Nørbo har ofte været pårørende til en hospitalsindlagt 🚑🏥
Læs om hans erfaringer med at være sansestærk i den forbindelse i denne spritnye artikel.
hsp-foreningen.dk/ressourcer/at-vaere-sansestaerk-og-paaroerende-til-en-indlagt/
____________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Har du brug for støtte til at forklare dit særlige sensitive personlighedstræk over for ansatte i beskæftigelsessektoren? Læs blandt om jobmatch og jobmismatch i denne artikel:
hsp-foreningen.dk/for-ikke-saa-sensitive/til-beskaeftigelsessektoren-saerligt-sensitive-borgere-o...
Du kan også læse dette åbne brev fra en borger til en sagsbehandler:
Arbejdsprøvning - Kære sagsbehandler - HSP foreningen (hsp-foreningen.dk)
__________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Til Beskæftigelsessektoren vedr. job-mismatch
hsp-foreningen.dk
Målrettet kommunal opmærksomhed kan støtte de særligt sensitive borgere på vej til balance & trivsel og dermed også en bæredygtig plads på arbejdsmarkedet.0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Har du et barn som starter i skole lige om lidt, så læs med her….
At starte i skole er for alle børn en KÆMPE omvæltning. Er du oven i bøtten særligt sensitiv og suger alle indtryk til dig, ja så kan skolestarten blive udfordrende for nogle børn.
Vil du give dit barn den bedste start så tilmeld dog vores næste event om netop dette nu på mandag kl. 20.00. Det foregår online, så du kan sidde hjemme i stuen og suge guldkorn til dig.
Læs mere om eventet her:
... Se mereSe mindre
Den bedste skolestart for dit barn
hsp-foreningen.dk
Event 22/3-2023 ... Overgang fra børnehave til skole er en af de største overgange dit barn skal igennem. Det er voldsomt for rigtig mange børn, men kan være ekstra sårbart for særligt sensitive...0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
At være særligt sensitiv og nyhedssøgende📰
Kender du begrebet nyhedssøgende? Det kan være en stor gave og en stor udfordring at skulle balancere de to personlighedstræk på samme tid. Læs mere her:
hsp-foreningen.dk/for-saerligt-sensitive/nyhedssoegende-og-sensitiv/
Du kan også teste dig selv på siden her:
hsp-foreningen.dk/for-saerligt-sensitive/er-du-nyhedssoegende/
_____________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Nyhedssøgende og sensitiv
hsp-foreningen.dk
Nogle mennesker med det sensitive personlighedstræk har også et nyhedssøgende træk. De er meget nysgerrige og søger nye oplevelser, både i det ydre og indre.5 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Meget dejligt at I her deler mere information om HSP/HSS- karaktertrækket 🥰 Det er en del af mine filtre/drivere som menneske. Så tak for det 🙏 Jeg læser roligt og nysgerrigt videre ❤️
Ja det er jeg
Ja, det har jeg vidst siden jeg først lærte begrebet at kende i midttyverne. Det kræver sit at finde en god balance mellem de to træk, da de trækker i hver sin retning.
Jep - that’s me. Evig nysgerrig, ja hatten på, interesseret i nye måder at gøre ting på og imod alle former for rutiner. Og evigt på kanten af stress, fordi det er så svært selv st mærke (og acceptere) hvor lidt jeg i virkeligheden kan rumme, før jeg bliver overvældet af indtryk og udmattet.
Ja men jeg bliver så træt. Rutiner hjælper mig men er meget stresset.
View more comments
Dig som særligt sensitiv medarbejder👨💼
Har du brug for nogle tips til at trives bedre på arbejdspladsen som særligt sensitiv medarbejder?
Denne artikel, som er skrevet af vores formand, psykolog Athina Delskov er fyldt med gode råd:
hsp-foreningen.dk/for-saerligt-sensitive/gode-raad-til-dig-som-sensitiv-medarbejder/
__________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Gode råd til dig som sensitiv medarbejder
hsp-foreningen.dk
Som sensitiv medarbejder er det en fordel at gøre, hvad der skal til for at styrke dit selvværd. Form dit liv ud fra, hvem du er. Kommuniker med dine omgivelser i øjenhøjde.0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Særligt sensitive og introvert/ekstrovert😑😀
Kender du andelen af introverte contra ekstroverte i befolkningen generelt? Og kender du den tilsvarende opdeling for særligt sensitive?
Du kan se tallene på hjemmesiden i denne artikel. Artiklen har et link om en mere dybdegående artikel af Elaine Aron på engelsk.
hsp-foreningen.dk/ressourcer/introvert-og-ekstrovert-naar-du-er-saerligt-sensitiv/
Du kan også teste, om du selv er introvert eller ekstrovert på hjemmesiden:
hsp-foreningen.dk/for-saerligt-sensitive/intervert-eller-ekstrovert/
__________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Introvert og ekstrovert, når du er særligt sensitiv
hsp-foreningen.dk
Introvert og ekstrovert, når du er særligt sensitiv admin2020-07-03T16:34:00+02:00 Ressource Description 9. august 2018 Artikler Der har hersket en del forvirring omkring, om det er det samme at væ...0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Særligt sensitive patienter🚑
Er særligt sensitive ekstra sårbare under indlæggelse? Hvad sker der, hvis du er patient og bliver overstimuleret?
Læs artiklen her på HSP-Foreningens hjemmeside:
hsp-foreningen.dk/for-ikke-saa-sensitive/til-sygeplejersker-og-andre-indenfor-sundhedsvaesenet/
_____________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Til sygeplejersker og andre indenfor sundhedsvæsenet
hsp-foreningen.dk
Sensitive patienter er ekstra sårbare under indlæggelse. Omkring 15-20 % af befolkningen har det medfødte personlighedstræk ”særligt sensitiv”. De udgør en væsentlig del af alle patienter o...5 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Som patient har jeg oplevet at blive misforstået og set som én på vej i en depression men jeg var "blot" overstimuleret. Tredje gang jeg skulle føde fik jeg talt tingene igennem og fik aftalt at jeg kunne få enestue hvis det var muligt. Det var en stor hjælp❤️
Tusind tak. Den kommer yderst belejligt.
Det har jeg virkelig prøvet hold da op det var en hård omgang.
Heidie Vicktoria Kosiara har Du set
Nicklas Hasselblad Lundstrøm
View more comments
Særligt sensitive medarbejdere og kollegaer🧑💼
Er du leder for eller kollega til en særligt sensitiv person kan du blive klogere på vedkommende her.
Artiklen er baseret på rapporten Særligt sensitive menneskers erfaring med arbejdslivet.
hsp-foreningen.dk/for-ikke-saa-sensitive/om-at-have-hoejsensitive-medarbejdere-og-kolleger/
________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Om at have højsensitive medarbejdere og kolleger
hsp-foreningen.dk
Der er mange styrker ved at have højsensitive medarbejdere. Tjek rapporten og find bud på, hvordan deres ledere og kolleger ville karakterisere dem.1 CommentKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Det er vigtigt at tage det op bl.a problematikken vedr. storrumskontor. Jeg led meget over kollega der absolut skulle have radioen tændt. Jeg klagede både til dem og min chef med det resultat at vi kom op at skændes….jeg måtte bruge ørepropper og gik så desværre glip af den daglige snak rundt omkring som ikke generede mig overhovedet bare hyggeligt.
Mandage er for langt de fleste børn(og voksne) hårde, men for de særligt sensitive kan det være ekstra hårdt. 😴😴😴
Tempoet skal op igen efter en dejlig weekend med tid og mere ro end hverdagen. 🤯
Dagen bliver igen fyldt med krav, hurtige skift, mange sanse indtryk og stemninger i løbet af en dag......
Motivationen for at skulle i skole eller afleveres i institution om mandagen kan derfor være svær at finde. 😱
Det er ikke fordi børnene ikke skal, men de skal måske hjælpes lidt ekstra disse dage. ❤
Snak med dem om at skrue forventningerne ned.
Det er måske om mandagen man henter tidligt hvis muligt.
Det kunne også være mandage man undgik legeaftaler og fritidsinteresser. ✅✅✅
For dig som forældre kan det være vigtigt at huske på det er godt med ekstra tid og ro om mandagen. Særligt om morgenen. Sørg for I har god tid. ❤️❤️
Når I kommer hjem igen kan det være vigtigt at huske på energitanken nok er ret tom. Tilpas kravene efter hvor meget der er tilbage i tanken.
Lav evt. noget let til aftensmad så der er tid og overskud til masser af nærvær med børnene. Det kan hjælpe et overloadet nervesystem til nemmere at finde ro inden det igen er sengetid.❤️❤️ ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Særligt sensitive skolebørn🧑🏫
Hvad kendetegner særligt sensitive skolebørn og hvordan kan man skabe de bedste muligheder for trivsel?
Det kan du læse om i denne fremragende artikel på vores hjemmeside:
hsp-foreningen.dk/ressourcer/der-findes-boern-i-skolerne-der-er-saerligt-sensitive/
____________________________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE❤️
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende📈 ... Se mereSe mindre
Der findes skolebørn, der er særligt sensitive
hsp-foreningen.dk
Der findes skolebørn, der er særligt sensitive admin2022-09-09T20:09:46+02:00 Ressource Description 5. marts 2015 Artikler I gennemsnit kan vi forvente, at der i en almindelig folkeskoleklasse vil s...4 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Det er bare drøjt at være barn, og have børn, med hsp i skoleregi.
Og det er SÅ svært at få formuleret videre 😔
Michell E. Nederlund Sandra Andersen
Michael Ellegaard-Jensen
Er du SANSESTÆRK ? ... Kom med i det sensitive fællesskab og find viden, inspiration og kærlig sparring med ligesindede. ... Se mereSe mindre
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
LÆSER DU BØGER OM AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV?
📚📚📚
Jeg har selv oplevet, at ny viden om mig selv (eller andre) kan være livsforandrende.
Ved du, at HSP Foreningens hjemmeside har et fint katalog over bøger om at være HSP, særligt sensitiv eller sansestærk?📘📗📙
Du kan læse mere om de enkelte bøger her:
hsp-foreningen.dk/find-viden/boeger/
Har du læst nogle af dem? Har du bøger, du kan anbefale?
Synes du, der mangler nogen?
_______________________
BRUGER DU HSP-FORENINGENS HJEMMESIDE?
Vi er ret stolte af hjemmesiden, som hver måned betjener flere tusinde besøgende. ... Se mereSe mindre
2 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Jeg kan anbefale Sia og den magiske sten af Susanne Frandsen. Den giver forældre og børn et fælles sprog til at tale om følelser.
Nogen anbefalinger til et sensitivt barn? En lille pige ❤
Glædelig jul til ALLE med ønsker om fredfyldte juledage, hygge og kærlighed. Pas godt på dig selv, værn om din egen energi. ... Se mereSe mindre
1 CommentKlik hvis du vil kommentere på Facebook
Tak og i lige måde ❤️ tak for en dejlig forening 🙏
HSP foreningen updated their info in the about section. ... Se mereSe mindre
HSP foreningen updated their info in the about section.
facebook.com
0 CommentsKlik hvis du vil kommentere på Facebook