Sensitive unge

Sensitive unge


Ressource Description
Skal vi høre, hvad de unge har at sige? … “Sensitive unge” er en bog om drenge og piger (mænd og kvinder) i alderen 13-20 år. Den henvender sig til de unge og til deres forældre og andre voksne omkring dem, herunder  fagpersoner. Der er mange citater fra de unge mennesker omkring de forskellige emner.

Bogen er skrevet af Athina Delskov & Lene Sonne.

Uddrag fra bogen

”Denne bog kan ses som et spejl for særligt sensitive unge, så I genkender jer selv og opdager, at der er mange andre unge, der på forskellige områder har det ligesom jer. I kan komme til at forstå jer selv bedre og måske i højere grad acceptere jer selv med de gaver og udfordringer, livet kan indeholde for mennesker med det særligt sensitive personlighedstræk. Vi håber, at mange unge sensitive kommer til at føle sig bedre tilpas i verden og i det hele taget stå stærkere.

De unge selv, deres familier, deres omgangskreds og fagpersonerne omkring
dem får mulighed for en større forståelse af, hvordan de sensitive unge oplever livet. I kan få indsigt i, hvor dybt jeres kommunikation og reaktioner påvirker de unge, og I får adgang til nye måder, I kan møde de unge på, og vigtige redskaber, I kan bruge til at støtte dem. Denne forandring vil styrke deres selvaccept, fordi det er vigtigt for dem at føle sig forstået og anerkendt. Vi ved, at mange af dem har savnet dette, fordi omgivelserne ofte kan komme til at misforstå dem.“

Anmeldelser

Reaktioner fra læsere

Mail fra Ingemaje, der er en del af bestyrelsen:

Jeg begyndte i morges at skimme unge bogen. Hvorefter jeg begyndte at græde…af taknemmelighed over, at denne bog nu findes. De fine citater, relevant grundviden om personlighedstræk og forskellige anvisninger og råd, som direkte kan bruges nu og her. Den er meget brugbar – uanset personlighedstræk og alder.

Og samme dag skrev Lykke på 18 år, der  selv har givet bidrag til bogen:

Jeg har lige fået bogen i hånden – tak for den! … Jeg har læst en del af de andres citater, og jeg sidder simpelthen og stortuder og spænder i hele kroppen. Jeg havde slet ikke regnet med, at den ville ramme mig så voldsomt. Måske fordi jeg tænkte, at jeg efterhånden er ved at forstå den her sensitivitet og mit forhold til – og syn på andre mennesker. Men hold da fast, hvor er det stærkt at læse de citater! Det er som at blive suget ind i mine egne følelser gennem de her mennesker. Jeg håber inderligt, at jeres bog når så bredt ud som muligt. Jeg ved, at de andre, som sidder derude og føler sig ensomme og malplacerede, vil overvældes af den følelse af kontakt og forståelse, som kommer ved at læse andre ligesindedes intime oplevelser og kampe. Jeg er meget meget rørt. En stærkere reminder om at vi ikke er alene og fordømt til ensomhed findes næppe.

Ressource Details