Sådan oplever Rasmus at være mand og særligt sensitiv

Sådan oplever Rasmus at være mand og særligt sensitiv


Ressource Description
mand på bænk og hund kigger ud over sø

Modelfoto

Tak til Rasmus Nielsen fordi han deler sine tanker om at være mand og særligt sensitiv.

Hvis du har lyst, kan du skrive kommentarer eller spørgsmål til Rasmus’ indlæg på hans blog

Hvordan oplever jeg det sensitive træk?

For mit vedkommende, så havde jeg det sensitive træk helt fra barn af, længe inden HSP eller lign. var opfundet! Jeg var følsom, havde let til tårer (Blev på et tidspunkt kaldt grådlabil af en læge, fordi der ikke var forståelse for det dengang!), kunne “mærke” hvordan mennesker omkring mig havde det følelsesmæssigt, og så var jeg bare en blød knægt, som kæmpede med at sætte ord på mine følelser!

Det var da ikke altid, der var forståelse for det, hverken i skolen eller derhjemme, men i det store hele fik jeg lov til at være mig, som det nu engang var! Det gjorde også at jeg fik lov at vokse op, med disse overvældende indtryk, empatien og alt hvad det førte med sig!
Hvilket lagde kimen til at jeg lærte at udtrykke mine følelser, sætte ord på hvad jeg registrerer med mine såkaldte radarer/antenner, og mærke alt hvad der nu måtte være at mærke fra menneskene omkring mig. Jeg forstod det ikke altid selv, og da slet ikke dengang, men som voksen er det jo blevet en omfattende del af, hvem jeg er, og noget jeg er temmelig stolt af!

Jeg kan ikke slå det fra, eller på anden måde holde det nede, så for mit vedkommende er det all-in, helhjertet og hele tiden. Jeg vælter rundt med alle disse følelser og indtryk altid, men da jeg ikke har et problem med at sætte ord på det, eller forstå hvad det kommer af, føler jeg at det er en af mine styrker, fremfor et negativt element. På samme tid er jeg da heller ikke i tvivl om, at min omgangskreds i flere tilfælde nyder godt af denne “evne”, selvom det måske kan være svært at skjule, hvis der er noget der går en på..

Det sker, at jeg får hvad jeg kalder “overloads”. Dage hvor jeg er helt tom indeni, simpelthen fordi jeg har oplevet at blive overstimuleret i en periode. På de dage har jeg absolut ingen energi, og holder mig for mig selv, ligesom jeg sørger for at lade op, så jeg er klar igen hurtigst muligt.

På samme tid kan jeg også have dage, hvor jeg er emotionel og letpåvirkelig, og hvor mine følelser kører i overdrive, og jeg tager ALT ind i en sådan grad, at det bliver forstærket og derfor påvirker endnu mere, end det ellers ville have gjort.

Du er ikke alene!

Selvom det kan virke overvældende, så er det at være sensitiv et positivt træk (I hvert fald set med mine øjne), hvor der er mulighed for en helt anden nærhed og tilstedeværelse i sine følelser.

Det er også en del af ens personlighed, som med de rette redskaber, kan bruges til at forstå en selv, men også menneskene omkring sig, og som giver mulighed for en dybere indlevelse.

Ressource Details